ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 3/12/2010

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
 ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289
web: www.poeppp.org   - email: contact@poeppp.org  
                                                                                                                Αθήνα , 5 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα   Παρασκευή 3/12/2010 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΠΠ.
Στον απολογισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων της 25-26/11/2010 και της 29-30/11/2010   διαπιστώθηκε , τόσο από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας , όσο και από τους αντιπροσώπους πράκτορες η μεγάλη επιτυχία τους με ποσοστά 97-98% πράγμα που αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη, για τις μελλοντικές μας κινήσεις.
Όσον αφορά τα αιτήματα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, η κατάσταση όπως αυτή διαπιστώθηκε από όλους είναι η εξής:

  1. Η νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις ατομικές συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Πρακτόρων, τελειώνει όπως φαίνεται θετικά , αφού η ψήφιση από την Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
  2. Για το φορολογικό [ βιβλία Εσόδων –Εξόδων ] δεν είχαμε καμία θετική εξέλιξη, όπως και για τα υπόλοιπα αιτήματα , με τα οποία κατεβήκαμε στις απεργίες.
        Όμως για το φορολογικό ,την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών μεταξύ πρακτόρων και      Υπ .Οικονομικών. Όπως τονίστηκε από το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ και πολλούς άλλους αντιπροσώπους η νέα αυτή επαφή ΟΠΩΣ ετοιμάζεται να γίνει , έχει κάποιες ελπίδες για θετικά αποτελέσματα , όσον αφορά την θέση μας , για κατάργηση της ένταξη μας στα βιβλία Εσόδων-Εξοδων.
Με την διαπίστωση λοιπόν , από το σώμα των αντιπροσώπων πρακτόρων ότι , μόνο το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης έχει σχεδόν επιλυθεί, [ και φυσικά ότι άλλο απορρέει από την εφαρμογή της ] ενώ όλα τα υπόλοιπα μένουν στάσιμα , αποφάσισε μετά από σχετική ψηφοφορία , την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θ’ αρχίσουν με 48ωρο κλείσιμο των πρακτορείων 7-8/1/2011 , και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες κάθε 10 ημέρες. Έτσι δίνεται το χρονικό περιθώριο στην ΠΟΕΠΠΠ και το Υπ. Οικονομικών να συζητήσουν ξανά για το φορολογικό των πρακτόρων χωρίς την πίεση του χρόνου και για τους δυο , και φυσικά συνυπολογίζοντας   ότι έρχονται γιορτινές ημέρες .
Εφ όσον το φορολογικό των πρακτόρων επιλυθεί θετικά σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γεν Συνελεύσεων, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ ν’ αναστείλει την απεργία της 7-8/1/2011 και να καλέσει Έκτακτη Γ.Σ. των αντιπροσώπων για ν’ αποφασίσει  την συνέχιση η όχι των απεργιών ανάλογα και με τον βαθμό επίλυσης των υπόλοιπων αιτημάτων
       Επίσης: 
  1. Ενημερώθηκαν οι αντιπρόσωποι πράκτορες, από το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ ότι , σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα [ΟΓΑ-ΟΑΕ] που απασχολεί πάρα πολλούς συναδέλφους, συνεχίζονται οι επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση .
  2. Τονίστηκε από πάρα πολλούς πράκτορες στις ομιλίες τους , η πρόθεση τους να μην διαθέτουν Εθνικά και Λαϊκά λαχεία από το νέο έτος , και ζητήθηκε από την ΠΟΕΠΠΠ να το αποδεχτεί σαν επίσημη θέση, εφ όσον το Υπ. Οικονομικών επιμένει στην φορολόγηση μας με βιβλία Εσόδων –Εξόδων.
  3. Σχετικά με την συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων που παρά τις αποφάσεις των οργάνων   δεν ακολουθούν   τις κινητοποιήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πρακτόρων, ζητήθηκε από όλους - μη αγνοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μερικοί- να υπάρξουν μέτρα στην επόμενη Γεν. Συνέλευση, αν συνεχίζουν κάποιοι να κάνουν κακό στο κοινό αγώνα των πρακτόρων, κρατώντας   τα πρακτορεία τους ανοικτά όταν άλλοι συνάδελφοι κλείνουν πειθαρχώντας στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.


                       ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


       ΠΕΡΑΚΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ         ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ   ΚΩΝ/ΝΑ

                     ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ   ΝΙΚΗΤΑΣ

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com
Η Performance's ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του '90 σαν γραφείο personal management. Ήταν το πρώτο γραφείο management από την Ελλάδα που πέτυχε και έκλεισε μεταγραφές ερασιτεχνικών, για εκείνα τα χρόνια, αθλημάτων στέλνοντας αθλητές του στο εξωτερικό μετά την διεθνή αποδοχή του νόμου BOSMAN. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε σαν ένα από τα κορυφαία γραφεία στην Ελλάδα εκπροσωπώντας και αντιπροσωπεύοντας έναν μεγάλο αριθμό Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αθλητών – Προπονητών από την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με διαπιστευμένους agents –managers και Γραφεία από όλο τον κόσμο. H Performance's αποτελείται από ένα δυναμικό επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων και έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει και να εξελίξει τις καριέρες από τα πρώτα βήματα μέχρι τον υψηλό πρωταθλητισμό. Προσφέροντας όλων των ειδών τις εξειδικευμένες παροχές οδηγεί τους συμβεβλημένους με αυτήν αθλητές στις καλύτερες των επιλογών. Έτσι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους επιστήμονες –Ειδικούς παρέχει υπηρεσίες Προπονητικής , Αθλητιατρικής, αλλά και Διατροφικού , Ψυχολογικού τύπου καθώς και αυτές Νομικού αλλά και Aσφαλιστικού περιεχομένου. Η Performance's μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μέσα στην διάρκεια του χρόνου έχει την δυνατότητα και τη γνώση να εξελίξει έναν αθλητή από Αρχάριο σε Πρωταθλητή.
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "O αριθμός κλήσης είναι 1114 και λειτουργεί Δευτέρα εως Παρασκευή απο τις 9:00 πμ εως τις 21:00 μμ. Η γραμμή βοήθειας είναι στελεχωμένη απο πλήρως εξεδικευμένο προσωπικό, (Κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους) ο στόχος του προγράμματος είναι η εν δυνάμει απεξάρτηση αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια