Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 – FAX: 210 5229289

Αθήνα 14/9/09

Προς : ΟΠΑΠ ΑΕ

Από συναδέλφους λάβαμε τις παρακάτω καταγγελίες: «την Πέμπτη στις 21.10 ένοπλοι ληστές μπήκαν στο πρακτορείο και παρουσία της συζύγου και του δεκάχρονου παιδιού μου πήραν Χ.ΧΧΧ ευρώ. Το ποσό τους φάνηκε λίγο και έτσι έψαξαν παντού , έχοντας μας σε ομηρία για 20 λεπτά. ρωτώ: θα αναλάβει κανένας πρωτοβουλία , για να προστατεύουμε τις ζωές μας;»……………..…… «εχθές το βράδυ 2 τύποι με μηχανή με παρακολουθούσαν όπως έφευγα από το πρακτορείο, με σταμάτησαν και μετά από πολύ ξύλο, κατάφεραν να μου πάρουν τις εισπράξεις. Παρασκευής και Σαββάτου Χ.ΧΧΧ ευρώ!!!»

Από την αρχή του χρόνου, όταν θρηνήσαμε θύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα δύο μεγαλύτερα σωματεία με τη συνδρομή της ομοσπονδίας, είχαν απευθυνθεί στη διοίκηση της εταιρείας, ζητώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ληστειών. Είχαν τότε καταγραφεί πέραν των εκατό κρουσμάτων μόνο στις δύο μεγάλες πόλεις και ήταν ήδη επιτακτική η ανάγκη θέσπισης μέτρων φύλαξης και προστασίας. Με παρουσία του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ στο ΔΣ της ΟΠΑΠ είχαν κατατεθεί προτάσεις αντιμετώπισης, για τις οποίες ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Τώρα που το πρόβλημα έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, τώρα που την τελευταία μόνο εβδομάδα είχαμε τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα ληστείας στη Αττική. Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη λήψεις άμεσων μέτρων.

Κατ ελάχιστο απαιτούμε άμεσα, να προβείτε σε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλιση των χρημάτων. Το κόστος μιας ομαδικής ασφάλισης είναι αστείο μπροστά στα κέρδη της εταιρείας. Καθημερινά οι συνεργάτες σας μοχθούν, θέτουν το εαυτό τους σε κίνδυνο μαζεύοντας τα κέρδη των μετόχων μας. Ας επιβαρυνθούν και οι μέτοχοι με ένα μικρό κόστος, πριν επιβαρυνθούν με μεγάλες δικαστικές αποζημιώσεις.

Σκεφτείτε μόνο, τι επίπτωση θα είχε στα κέρδη των μετόχων, αν χθες είχαμε θύμα ένα μικρό παιδί. Το δικό μας παιδί.

Έφτασε ο καιρός να δείξουν οι μέτοχοι το κοινωνικό τους πρόσωπο. Δεν το ζητούμε, το απαιτούμε.

Προς: ΟΠΑΠ ΑΕ

Από το τέλος Αυγούστου είχαμε ζητήσει από την εταιρεία λίστα με τα ονόματα αθλητών που τιμήθηκαν από την πολιτεία με άδεια πρακτορείου.

Έχουν περάσει είκοσι μέρες και ακόμα απάντηση δεν πήραμε. Σίγουρα η καθυστέρηση θα οφείλετε σε υπερβολικό φόρτο εργασίας. Ωστόσο, επανερχόμαστε σήμερα και σας ρωτάμε:

*
Υπάρχουν άραγε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, των οποίων οι ομάδες να παίζουν στο στοίχημα και να έχουν πρακτορείο στο όνομα τους;
*
Υπάρχουν άραγε μπασκετμπολίστες που παίζουν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ και να έχουν πρακτορείο στο όνομα τους;
*
Μήπως τέτοιες περιπτώσεις θίγουν τη φερεγγυότητα του παιχνιδιού;

Άραγε, όταν ο νομοθέτης προέβλεπε μια τιμητική χορήγηση αδείας, είχε στο νου του τη καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας του παιχνιδιού.

Ενημέρωση μελών

Από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όταν ο πρωθυπουργός πήγε στη ΔΕΘ, υπήρχε μια έντονη φημολογία στα πηγαδάκια των παρευρισκομένων για επικείμενη υπογραφή της Υπουργικής απόφασης που θα ενεργοποιούσε το νόμο έκτρωμα για τη φορολόγηση των κερδών και τον ολοκληρωτικό αφανισμό μας.

Η φημολογία συνεχίστηκε την Τρίτη όταν οι υπεύθυνοι γύρισαν στη Αθήνα. Συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων, επικοινώνησαν με μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας και μας προειδοποίησαν για το τι επρόκειτο να συμβεί. Την Τετάρτη το απόγευμα δε, είχε προγραμματιστεί και διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΑΠ. Σε αυτό το συμβούλιο υπήρχε η ανησυχία ότι η εταιρεία θα προσπαθούσε να τακτοποιήσει και τις όποιες ιντερνετικές εκκρεμότητες είχε. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αλλά και πλήθος απλών πρακτόρων, που μαζεύτηκαν στα γραφεία της ΟΠΑΠ με πρόθεση να σταματήσουν τα σενάρια αφανισμού των πρακτορείων μας. Ακολούθησαν εντονότατες διαβουλεύσεις μεταξύ ΟΠΑΠ-πρακτόρων που κράτησαν αρκετή ώρα. Με την παρέμβαση τον ψυχραιμότερων δοθήκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και η διαβεβαίωση για αναβολή όλων των σημαντικών αποφάσεων σε μεταγενέστερο συμβούλιο, μετά τις εκλογές.

Ακόμα σήμερα δεν έχουμε πάρει τις αποφάσεις εκείνου του διοικητικού συμβουλίου για να το επιβεβαιώσουμε. Είχαμε όμως τη δήλωση του προέδρου της εταιρείας κυρίου Χατζηεμμανουήλ:

Δημοσιεύθηκε:15:38-11/09/09.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου ΟΠΑΠ κ Χατζηεμμανουήλ

«Καθώς πληροφορηθήκαμε ότι η υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται οι μέθοδοι υπολογισμού και βεβαίωσης του φόρου επί των τυχερών παιγνίων, ενδέχεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, η ΟΠΑΠ ζήτησε, με επιστολή που έστειλα εχθές στον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, πριν την έκδοση της απόφασης να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην εταιρεία να προσαρμόσει καταλλήλως τα πληροφοριακά της συστήματα και να προβεί στους αναγκαίους ελέγχους, έτσι ώστε να αποφύγουμε το εξαιρετικά δυσάρεστο για μια λοτταρία, που τηρεί ευλαβικά τη νομιμότητα, ενδεχόμενο να αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις νέες υποχρεώσεις μας, παραβιάζοντας έτσι εξ αντικειμένου τον νόμο.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσω ότι ο κ. Παπαθανασίου ανταποκρίθηκε άμεσα

Σήμερα το μεσημέρι, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, με διαβεβαίωσε ότι η Υπουργική απόφαση δεν θα βγει πριν τις εκλογές».

Όπως καταλαβαίνετε, η δήλωση του προέδρου δεσμεύει την εταιρεία, ελπίζουμε και το Υπουργείο. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα και την ανακοίνωση τους. Μέχρι τότε και μετά από την όποια ανακοίνωση θα είμαστε σε εγρήγορση για την ολοκληρωτική απόσυρση του νόμου ή τη διαμόρφωσή του σε τέτοια μορφή που δεν θα επηρεάζει τα παιχνίδια.

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com
Η Performance's ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του '90 σαν γραφείο personal management. Ήταν το πρώτο γραφείο management από την Ελλάδα που πέτυχε και έκλεισε μεταγραφές ερασιτεχνικών, για εκείνα τα χρόνια, αθλημάτων στέλνοντας αθλητές του στο εξωτερικό μετά την διεθνή αποδοχή του νόμου BOSMAN. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε σαν ένα από τα κορυφαία γραφεία στην Ελλάδα εκπροσωπώντας και αντιπροσωπεύοντας έναν μεγάλο αριθμό Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αθλητών – Προπονητών από την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με διαπιστευμένους agents –managers και Γραφεία από όλο τον κόσμο. H Performance's αποτελείται από ένα δυναμικό επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων και έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει και να εξελίξει τις καριέρες από τα πρώτα βήματα μέχρι τον υψηλό πρωταθλητισμό. Προσφέροντας όλων των ειδών τις εξειδικευμένες παροχές οδηγεί τους συμβεβλημένους με αυτήν αθλητές στις καλύτερες των επιλογών. Έτσι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους επιστήμονες –Ειδικούς παρέχει υπηρεσίες Προπονητικής , Αθλητιατρικής, αλλά και Διατροφικού , Ψυχολογικού τύπου καθώς και αυτές Νομικού αλλά και Aσφαλιστικού περιεχομένου. Η Performance's μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μέσα στην διάρκεια του χρόνου έχει την δυνατότητα και τη γνώση να εξελίξει έναν αθλητή από Αρχάριο σε Πρωταθλητή.
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "O αριθμός κλήσης είναι 1114 και λειτουργεί Δευτέρα εως Παρασκευή απο τις 9:00 πμ εως τις 21:00 μμ. Η γραμμή βοήθειας είναι στελεχωμένη απο πλήρως εξεδικευμένο προσωπικό, (Κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους) ο στόχος του προγράμματος είναι η εν δυνάμει απεξάρτηση αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια