ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Εκτύπωση
Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
 ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289
Web site: www.poeppp.org e-mail: contact@poeppp.org

                                                           Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2010
Αρ.πρωτ.1301
Προς               κ.Γ. Παπακωνσταντίνου
                         Υπουργό Οικονομικών
Κοιν                           κ. Α.Μακρυπίδη
                                 κ. Δ.Σταματόπουλο
                                 κ.Δ. Κουσελά
                                 κ.Μ. Καρχιμάκη
                                 κ.Δ. Ασημακόπουλο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Από τον Απρίλιο έχουμε επισημάνει σε εσάς και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου σας, το κίνδυνο που διατρέχουν οι 5.000 πράκτορες τυχερών παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ από την παράλογη και άδικη εισαγωγή τους στο καθεστώς βιβλίων εσόδων-εξόδων και εξομοίωσή τους με άλλους κλάδους επαγγελματιών οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν προς τη φύση και τρόπο λειτουργίας τους με εμάς.
Άλλωστε στη πρώτη συνάντηση στο υπουργείο σας με αρμόδιους φορείς , είχε επισημανθεί από εσάς η ιδιαιτερότητα του κλάδου μας, πράγμα που αποδεικνύεται από τις συνεχείς αναβολές ένταξής μας στο καθεστώς φορολόγησης στα βιβλία εσόδων εξόδων και την έκδοση σχετικών εγκυκλίων από το υπουργείο σας. Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε και άλλαξε η συγκεκριμένη απόφαση.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών σας έχουμε στείλει, αναλυτικά, υπομνήματα όπου σας εξηγούμε πως έχει η κατάσταση, παρόλα αυτά ουδεμία έγγραφη απάντηση λάβαμε.
Τελευταία μάλιστα, πριν 15 ημέρες, έγινε συνάντηση των εκπροσώπων μας με στελέχη του υπουργείου σας, παρουσία του υπουργού κ. Κουσελά, του προέδρου της Γ.Σ.Β.Ε.Ε κ. Ασημακόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων με πρωτοβουλία του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη, όπου για ακόμα μία φορά καταθέσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν, τα οποία και κατανόησαν όλοι οι παριστάμενοι και μάλιστα απεφάνθησαν σχετικά με την αναγκαιότητα της επίλυσής τους.
Μας ζητήθηκε να καταθέσουμε εγγράφως τις προτάσεις μας.
Αυτό έγινε άμεσα με συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για προκαταβολή φόρου μέσω του μηχανογραφικού της ΟΠΑΠ ΑΕ έτσι ώστε, στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που διανύει η χώρα μας, να εισπράττεται άμεσα ο φόρος που μας αναλογεί διότι αυτή τη δυνατότητα την έχει μόνο ο δικός μας κλάδος, λόγω του ότι τα έσοδά μας είναι βεβαιωμένα 100% από το δημόσιο και ο νόμος είναι σαφής: « Όλες οι επιχειρήσεις εντάσσονται στον λογιστικό προσδιορισμό εσόδων – εξόδων , εκτός από αυτές που έχουν βεβαιωμένα το 100% των εσόδων τους από το ίδιο το κράτος ή από εταιρία κρατικής διαχείρισης» . ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΟ.
Παρ΄όλα αυτά ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει.
Σας κάνουμε γνωστό ότι ο κλάδος είχε ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, για τον παραπάνω λόγο με 48ωρες απεργίες και μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης των πρακτόρων οι οποίες ανεστάλησαν προσωρινά για να δοθεί στο Υπουργείο σας ο χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις έτσι ώστε να βρεθεί λύση (αυτό το σκοπό είχε άλλωστε και η συνάντηση στο γραφείο του κ. Καρχιμάκη).
Επειδή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο κλάδο μας για την ΜΗ επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας, αποφάσισαν οι πράκτορες τη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων για 7 & 8 Ιανουαρίου 2011 με συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες 48ωρες ανά δεκαήμερο, το οποίο σημαίνει απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας, για προσωπική συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί λύση, στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το κλάδο.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΔΕ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΠΑΠ ΑΕ, ΠΡΩΤΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΗ.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΑΙΩΣΗΣ.
ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ.

Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΓΚΟΣ                                                 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com
Η Performance's ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του '90 σαν γραφείο personal management. Ήταν το πρώτο γραφείο management από την Ελλάδα που πέτυχε και έκλεισε μεταγραφές ερασιτεχνικών, για εκείνα τα χρόνια, αθλημάτων στέλνοντας αθλητές του στο εξωτερικό μετά την διεθνή αποδοχή του νόμου BOSMAN. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε σαν ένα από τα κορυφαία γραφεία στην Ελλάδα εκπροσωπώντας και αντιπροσωπεύοντας έναν μεγάλο αριθμό Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αθλητών – Προπονητών από την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με διαπιστευμένους agents –managers και Γραφεία από όλο τον κόσμο. H Performance's αποτελείται από ένα δυναμικό επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων και έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει και να εξελίξει τις καριέρες από τα πρώτα βήματα μέχρι τον υψηλό πρωταθλητισμό. Προσφέροντας όλων των ειδών τις εξειδικευμένες παροχές οδηγεί τους συμβεβλημένους με αυτήν αθλητές στις καλύτερες των επιλογών. Έτσι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους επιστήμονες –Ειδικούς παρέχει υπηρεσίες Προπονητικής , Αθλητιατρικής, αλλά και Διατροφικού , Ψυχολογικού τύπου καθώς και αυτές Νομικού αλλά και Aσφαλιστικού περιεχομένου. Η Performance's μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μέσα στην διάρκεια του χρόνου έχει την δυνατότητα και τη γνώση να εξελίξει έναν αθλητή από Αρχάριο σε Πρωταθλητή.
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "O αριθμός κλήσης είναι 1114 και λειτουργεί Δευτέρα εως Παρασκευή απο τις 9:00 πμ εως τις 21:00 μμ. Η γραμμή βοήθειας είναι στελεχωμένη απο πλήρως εξεδικευμένο προσωπικό, (Κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους) ο στόχος του προγράμματος είναι η εν δυνάμει απεξάρτηση αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια