Κάλεσμα του Σωματείου Θεσσαλονίκης για Απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ

Θεσσαλονίκη, 24/4/2010

Συνάδελφοι,

το επάγγελμα μας έχει γίνει στόχος αδίσταχτων ιδιωτικών συμφερόντων και το μέλλον μας κινδυνεύει από αδύναμες Κυβερνήσεις, που υποκύπτουν στις πιέσεις κατευθυνόμενων ΜΜΕ, με σκοπό να λεηλατηθεί ο ευαίσθητος κοινωνικά κλάδος των τυχερών παιχνιδιών λαϊκής ψυχαγωγίας.

Ο πόλεμος ξεκίνησε από την Μετοχοποίηση της ΟΠΑΠ και από τότε το Κρατικό Μονοπώλιο δέχεται συστηματικά τα πυρά ξένων και ντόπιων διοργανωτών παράνομων αθλητικών στοιχημάτων.

Το τελευταίο καιρό δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Οι διαφημίσεις τους γεμίζουν τις σελίδες όλων των εφημερίδων και ανακοινώνουν ακόμη και την είσοδο τους στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Το Ελληνικό Δημόσιο κλείνει τα μάτια του και αποφεύγει τις ευθύνες της έννομης τάξης. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ανίκανη να αντιδράσει και περιμένει το μοιραίο. Αντί να διαλύσει τα παράνομα ιντερνετικά στοιχήματα, ζητά να τα νομιμοποιήσει, με τη δική της παρουσία στο διαδίκτυο. Δεν ξεχωρίζει πια κανείς ποιος εξυπηρετεί τους ληστές της δημόσιας περιουσίας και ποιος απλά είναι ανεύθυνος. Καμιά διαμαρτυρία, για την καταστροφή που έρχεται, δεν ακούγεται από τον σύλλογο των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ. Τι περιμένουν;

Οι πράκτορες ΟΠΑΠ καλούνται να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Αυτοί που σχεδιάζουν τη διάλυση του κλάδου, θα νοιώσουν την οργή 5.000 οικογενειών που είναι ενωμένες σαν μια γροθιά.

Η αρχή της διάλυσης των επιχειρήσεων μας ξεκίνησε με την παράνομη ένταξη μας στα καταστήματα απαγόρευσης καπνίσματος, ενώ απέναντι μας οι παράνομοι των νετ-καφέ πανηγυρίζουν.

Η φορολόγηση των κερδών στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ήταν η συνέχεια. Στόχος τους, να απογοητεύσουν το κοινό μας και να το στέψουν στους αφορολόγητους ιντερνετικούς. Και εκεί απέτυχαν, αφού η δυναμική αντίδραση μας έκλεισε για 48 ώρες το μηχανογραφικό της εταιρίας.

Σήμερα επιχειρούν ξανά την επίθεση τους ενάντια στη βιωσιμότητα του επαγγέλματος μας, βάζοντας ανίκανους τεχνοκράτες να αποφασίζουν την αφαίμαξη των ελάχιστων εσόδων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου, με μια φορολογία που δεν αναγνωρίζει πως:

τα έσοδα μας βεβαιώνονται κατά 100% από τον κρατικά εποπτευόμενο ΟΠΑΠ – οι επιχειρήσεις μας, λόγω εξαντλητικού ωραρίου, λειτουργούν υποχρεωτικά απ’ όλη την οικογένεια ενώ το αφορολόγητο όριο απαλλάσσει μόνο τον πράκτορα – απαγορεύεται η ακύρωση δελτίων και τα απούλητα δελτία και λαχεία, με το παράλογο σύστημα τους, μπαίνουν τώρα πια στα κέρδη προς φορολόγηση ! – το ίδιο και οι ζημίες από την κατακόρυφα αυξημένη εγκληματικότητα και τους κινδύνους της πίστωσης.

Δεν θα τους περάσει.


Απαιτούμε:

1) Από την ΟΠΑΠ, την κατακόρυφη αύξηση των διανεμόμενων κερδών στους παίκτες, για να ανταγωνιστούμε τους παράνομους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες του εισοδήματος μας, που προκαλεί η τρομακτική οικονομική κρίση.

2) Από το Δημόσιο, να προχωρήσει στον προσδιορισμό των φορολογητέων κερδών μας, ΜΟΝΟ εφόσον εφαρμόσει τεχνοκρατικά αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής των ζημιών μας, στις οποίες διαπιστωμένα δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης παραστατικών.

3) Τα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμιά χρονοτριβή να κατοχυρώσουν το νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των Τυχερών Παιχνιδιών στην Ελλάδα, καταστέλλοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα, ακόμη και την απλή διαφήμιση τους.

Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ζητά από τις τοπικές Γενικές Συνελεύσεις όλων των Σωματείων, την οργάνωση Δυναμικών, Μαζικών και Παρατεταμένων Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων, που η επιτυχία τους θα διαλύσει κάθε εχθρό του κλάδου μας. ‘Ετσι:

Οι πράκτορες ΟΠΑΠ Ν. Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής καλούνται την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 10 το πρωί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση έξω από το κτίριο της ΟΠΑΠ Β. Ελλάδας να δώσουν το σύνθημα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα:

24ωρη Απεργία στον Τελικό του Τσάμπιονς Λίνγκ και συνεχόμενες 48ωρες σε όλο το Μουντιάλ

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com

Καλώς ήλθατε στο Sports-Performances.com
Η Performance's ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του '90 σαν γραφείο personal management. Ήταν το πρώτο γραφείο management από την Ελλάδα που πέτυχε και έκλεισε μεταγραφές ερασιτεχνικών, για εκείνα τα χρόνια, αθλημάτων στέλνοντας αθλητές του στο εξωτερικό μετά την διεθνή αποδοχή του νόμου BOSMAN. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε σαν ένα από τα κορυφαία γραφεία στην Ελλάδα εκπροσωπώντας και αντιπροσωπεύοντας έναν μεγάλο αριθμό Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αθλητών – Προπονητών από την Ελλάδα και όχι μόνο. Συνεργάζεται με διαπιστευμένους agents –managers και Γραφεία από όλο τον κόσμο. H Performance's αποτελείται από ένα δυναμικό επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων και έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει και να εξελίξει τις καριέρες από τα πρώτα βήματα μέχρι τον υψηλό πρωταθλητισμό. Προσφέροντας όλων των ειδών τις εξειδικευμένες παροχές οδηγεί τους συμβεβλημένους με αυτήν αθλητές στις καλύτερες των επιλογών. Έτσι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους επιστήμονες –Ειδικούς παρέχει υπηρεσίες Προπονητικής , Αθλητιατρικής, αλλά και Διατροφικού , Ψυχολογικού τύπου καθώς και αυτές Νομικού αλλά και Aσφαλιστικού περιεχομένου. Η Performance's μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μέσα στην διάρκεια του χρόνου έχει την δυνατότητα και τη γνώση να εξελίξει έναν αθλητή από Αρχάριο σε Πρωταθλητή.
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "O αριθμός κλήσης είναι 1114 και λειτουργεί Δευτέρα εως Παρασκευή απο τις 9:00 πμ εως τις 21:00 μμ. Η γραμμή βοήθειας είναι στελεχωμένη απο πλήρως εξεδικευμένο προσωπικό, (Κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους) ο στόχος του προγράμματος είναι η εν δυνάμει απεξάρτηση αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια